Père Kersten Stratum

Tivolilaan 66
Eindhoven

Vrijwilligers

Scouting Père Kersten Stratum wordt gedraen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting en zijn er diverse commissies die verantwoording dragen voor het organiseren van interne en externe activiteiten.

Ons leidingteam laat een grote diversiteit aan vrijwilligers zien. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Père Kersten Stratum staat open voor iedereen, en iedereen is vrij om op een eigen manier een bijdrage te leveren. Onze scoutinggroep bindt dan ook een grote groep mensen en dit is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Leiding

Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 18 bent gepasseerd is het leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jouw leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele toffe, uitdagende opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van onze groep. Zo kan dat een uitdagend spel in het bos zijn, koken op houtvuur of het bouwen van je eigen flesraket die je torenhoog de lucht in kan schieten met een fietspomp. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer stoere dingen die je normaal gesproken niet snel thuis zou doen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de Scouting Academy. Immers, als vrijwilliger ben je niet alleen lid van onze groep, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Die competenties kan je ook als je later gaat solliciteren aantonen! Via de groepsbegeleider kun je aan informatie komen.

Leiding worden?

 

Scouting Père Kersten Stratum heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Bij Scouting kun je je op eindeloos veel manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn!  Ben jij 18+ en op zoek naar actie, afwisseling en een leuke vrijetijdsbesteding? Laat je uitdagen en ontdek onze scoutingroep!

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de draaitijden en locatie (buitenterrein of blokhut) afwijken. Wil je vrijblijvend komen kijken? Mail dan naar onderstaand adres onder vermelding van je naam, leeftijd en een korte introductie van jezelf. Dan laten wij je zo snel mogelijk weten waar en wanneer je aan kunt sluiten.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Tot snel!

 

 

Scouting Père Kersten Stratum heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Bij Scouting kun je je op eindeloos veel
manieren inzetten als vrijwilliger. De meeste Scoutingvrijwilligers ken je waarschijnlijk als leidinggevenden van een groep kinderen of jongeren. Dit is precies waar wij naar op zoek zijn!
Ben jij 18+ en op zoek naar actie, afwisseling en een leuke vrijetijdsbesteding? Laat je uitdagen en ontdek onze scoutingroep!
I.v.m. de coronamaatregelen kunnen de draaitijden en locatie (buitenterrein of blokhut) afwijken. Wil je vrijblijvend komen kijken? Mail dan naar onderstaand adres onder vermelding van je naam, leeftijd en een korte introductie van jezelf. Dan laten wij je zo snel mogelijk weten waar en wanneer je aan kunt sluiten.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tot snel!

Het Groepsbestuur

De algemene gang van zaken van Scouting Père Kersten Stratum wordt door het groepsbestuur begeleidt. Zij dragen de zorg voor het reilen en zeilen van de vereniging. Ze bestaat uit iets oudere vrijwilligers met een ruime hoeveelheid aan ervaring.

Het dagelijks bestuur van Scouting Père Kersten Stratum bestaat uit vier leden; een voorzitter, penningmeester, secretaris en een groepsbegeleider voor de speltakken. De bestuursleden worden door de groep gekozen op de groepsraad. Daarnaast onderhouden zij contact met de Stichting (Stichting Jeugdwerk Stratum) en brengen verslag uit naar de groep. Hieronder volgt een korte omschrijving van een deel van de taken van ieder bestuurslid.

 

Leden groepsbestuur

De voorzitter
De voorzitter heeft allereerst een representatieve functie. Verder leidt de voorzitter de vergaderingen van de groepsraad (vergadering met groepsbestuur en alle leidinggevenden van Scouting
Père Kersten Stratum) en van het groepsbestuur.

De penningmeester

De penningmeester beheert de financiën van de groep en int om die reden de contributie en de kampgelden. De pennigmeester onderhoudt ook nauw contact met de Stichting, en dan met name met degene die daar verantwoordelijk is voor de financiën, denk bijvoorbeeld aan opknappen van het clubhuis.

 

De secretaris

De secretaris maakt de notulen van de vergaderingen van de groepsraad en groepsbestuur, beantwoord de e-mail en houdt het archief bij.

 

De groepsbegeleider

Een groepsbegeleider is het aanspreekpunt voor de speltakken en is ook degene die regelmatig een informeel gesprek met de leiding van de speltakken heeft.

Contact:

Voorzitter: Wendy Bessembinders Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris: Sven Moors Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester: John Govers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groepsbegeleider: Wendy van Lieshout - Donker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Verhuur


Stichting Jeugdwerk Stratum heeft aan Scoutinggroep Père Kersten Stratum twee locaties beschikbaar gesteld, namelijk een gebouw gelegen aan de Tivolilaan 66 en een terrein aan de Heezerweg (beiden in Stratum, Eindhoven).

Lees meer: Verhuur


GroepsfotoWat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting Père Kersten Stratum biedt leuke en spannende activiteiten waarmee jongens en meiden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

 

Meer informatie: https://www.scouting.nl/over-scouting/wat-is-scouting

 

Bij Scouting Père Kersten Stratum ben je al welkom vanaf 7 jaar!

We zijn te vinden op Tivolilaan 66: kom vooral een kijkje nemen!

Lees meer: WelkomT

 


sponsorkliksSteun Scouting met uw aankopen

 

 

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een financiële bijdrage leveren aan Scouting Père Kersten Stratum zonder dat het u een cent extra kost! Zo kunt u als u via deze link bij uw favoriete webshop bestelt, onze scoutingvereniging steunen met extra geld.

Lees meer: Steun Scouting met uw aankopen

Contact Algemeen

Voor algemene vragen/opmerkingen kunt u een e-mail sturen naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

U krijgt z.s.m. een reactie.

 

 

Landelijk opvangteam

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig naar de juiste instanties. Meer informatie over het Landelijk opvangteam vindt u hier.

 

Scouting Père Kersten Stratum onderschrijft de gedragscode van Scouting Nederland. Deze gedragscode vindt u hier. 

 

Contact

 

Bezoekadres: Tivolilaan 66, Eindhoven

 

Wij zijn (bijna) iedere zaterdag tussen 13:30u-17:15u aanwezig, dus kom gerust langs als u vragen hebt.

 

Voor algemene vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Iedere speltak heeft een eigen e-mailadres voor aan/afmeldingen van uw kind of bij vragen over de speltak bijvoorbeeld.

Welpen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouts  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Explorers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stam - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor algemene vragen m.b.t. het groepsbestuur kunt u o.v.v. 'Groepsbestuur' mailen naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor vragen over de contributiebetalingen kunt u het beste een mail sturen aan onze contributieadminstratie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen m.b.t. ledenadministratie of overige vragen aan het groepsbestuur kunt het beste contact opnemen met onze secretaris:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 welpen

Welpen

7-10 jaar

Jongens & Meisjes

Zaterdag 14:00u-16:30u

 

 

scoutsScouts

 

10-14 jaar

 

Jongens & Meisjes

 

Zaterdag 14:00u-17:00u

 

 

explorersExplorers

 

14-18 jaar

 

Jongens & Meisjes

 

Zaterdag 14:00u-17:00u

 

 

Speltakteken-RoverscoutsRoverstam

 

18 + jaar

 

Jongens & Meisjes

 

Zaterdag 19:00u-22:00u

 

(1x per maand)

 

 

 

 

 

Meer artikelen...

  1. Lid worden?
  2. Events
  3. Info