Père Kersten Stratum

Tivolilaan 66
Eindhoven

IMG 2951


Beverweekend in de Oertijd

 

De Bevers vonden een tijdmachine in het gebouw in Vessem waar zij een nachtje logeerden. Deze tijdmachine bracht ons per ongeluk naar de oertijd! 

De Bevers kwamen op zaterdagmiddag in Vessem aan en toen de papa's en mama's geholpen hadden alle bedjes klaar te leggen, gingen zij weer naar huis. De Bevers gingen eens kijken wat er allemaal te doen was in het gebouw. Ze kwamen een of andere machine/computer tegen en toen ze aan het kijken waren wat dat ding was, begon hij te piepen en het bleek een tele-tijd-machine te zijn. We kwamen in de oertijd terecht. 

In de oertijd vonden we een briefje van een holbewoner, hij was zijn knuppels kwijt en kon zich niet verdedigen tegen de dino's. Hij vroeg om hulp, in holbewoner taal en tekeningetjes.

De Bevers hebben het weekend hard gezocht naar de knuppels om de holbewoner te helpen. In de oertijd hebben we veel geleerd: van dinopoep kun je mooie kunstwerkjes maken en glow-in-the-dark-bowlen is heel gaaf. En zelfgebakken broodjes zijn het lekkerst met dinoworstjes.

 

Zondag was het nog even spannend, want we wisten nog niet hoe we weer terug naar 2014 konden reizen, de codes die we geprobeerd hadden, werkten namelijk niet.

Nadat alle Bevers omgetoverd waren tot holbewoner of dinosaurius, vonden ze gelukkig buiten een knuppel mét code er op. We gingen allemaal weer in de teletijdmachine en de code bracht ons terug naar het goede jaar. En zo konden alle Bevers gelukkig weer met hun papa's en mama's mee naar huis na een geslaagd weekendje!

 

De eerste foto's staan al in het Foto-album